Guineea declară identificarea unui nou focar de Ebola

Guineea a declarat duminică, că a identificat un nou focar de Ebola, când testele au ajuns pozitive pentru virus, după ce trei persoane au murit și patru s-au îmbolnăvit în sud-est – prima reapariție a bolii de acolo de la cel mai grav focar din lume în 2013-2016.

Pacienții s-au îmbolnăvit și au avut simptome precum diareea, vărsături și sângerări după ce au participat la o înmormântare în subprefectura Goueke. Cei încă în viață au fost izolați în centrele de tratament, a declarat ministerul sănătății.

„Confruntându-ne cu această situație și în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate, guvernul guinean declară o epidemie de Ebola”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Persoana înmormântată pe 1 februarie a fost asistentă medicală la un centru local de sănătate și a murit după ce a fost transferată pentru tratament la Nzerekore, un oraș de lângă granița cu Liberia și Coasta de Fildeș.

În Nzerekore a început focarul de Ebola din 2013-2016 în Africa de Vest, a cărui apropiere de granițele ocupate a împiedicat eforturile de a izola virusul. A continuat să ucidă cel puțin 11.300 de persoane, marea majoritate a cazurilor din Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Lupta din nou împotriva Ebola va pune o presiune suplimentară pe serviciile de sănătate din Guineea, deoarece luptă și împotriva pandemiei COVID-19. Guineea, o țară de aproximativ 12 milioane de oameni, a înregistrat până…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.