Guma de mestecat în păr?

Copilul tău a făcut-o și pe-asta? Nu te îngrijora. Nu e nevoie să apelezi la foarfece.

-Dacă are guma de mestecat în păr, untul de arahide poate fi cea mai bună soluție. Uleiul din compoziția acestuia lubrifiază părul și dizolva guma. Izolează părul în care este lipită guma cu un elatistic pentru bani. Aplică untul de arahide cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lasă să acționeze câteva minute apoi, cu ajutorul unui paiptan cu dinți rari, poți începe să îndepărtezi ușor guma de mestecat lipită de firele de păr. Șterge apoi cu un prosop. Samponează părul din abundență, întrucât untul de arahide nu se îndepărtează ușor din cap.

-Lubrifianții sunt ușor de găsit într-o casă. De la familiarul ulei pentru gătit, la produsele de cosmetică, de la smântână la spumă de păr, toate îți pot veni în ajutor când copilul și-a lipit guma de mestecat în păr. Izolează zona de păr cu gumă de mestecat cu ajutorul unui elastic pentru bani. Unge cu lubrifiant deasupra și dedesubtul zonei cu gumă. Încearcă să nu strângi, pentru a nu întinde și mai mult gumă. Piaptănă părul cu un piaptan cu dinți largi, apoi clătește părul cu șampon din abundență.

-Așa cum ai lubrifianți în casă, cu siguranță vei găsi și dizolvanți: ulei de eucalipt, carmol, bicarbonat de sodium, suc de lămâie, oțet alb, maioneză. Aplică direct pe zona afectată, apoi lăsă să acționeze. Îndepărtează cu degetele sau cu piaptanul, guma dizolvată. Șterge cu un prosop. Apoi clătește părul.

– Pune cuburi de gheață pe guma din păr și las-o câteva minute. Guma se va întări de la gheață și va începe să se crape. Totuși, va fi destul de greu și de dureros de îndepărtat din par.

sursa ele.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.