Guvernul va plăti 2 milioane de lire sterline pentru soluționarea cazului de testare a coronavirusului

Marea Britanie a fost de acord să soluționeze un proces privind modul în care a selectat un contract IT pentru testarea coronavirusului în laboratoarele sale Lighthouse.

BBC înțelege că soluționarea va costa guvernul până la 2 milioane de lire sterline.

Compania britanică Diagnostics AI a susținut că a pierdut în fața rivalului european UgenTec, în ciuda faptului că a observat unele cazuri pozitive de coronavirus pe care rivalul său le-a ratat.

Acesta a dat în judecată guvernul cu privire la decizie, susținând că procesul de selecție a fost „nedrept și ilegal”.

Laboratoarele Lighthouse sunt o rețea la nivelul Marii Britanii de laboratoare de coronavirus specializate administrate de guvern și conduse de firme private. Când au fost înființate laboratoarele, companiile s-au prezentat pentru a analiza rezultatele testelor.

Disputa urma să se desfășoare în instanță. Ar fi însemnat o examinare publică a acurateței și vitezei sistemului de testare, într-un moment în care a fost criticat serios.

Dar guvernul a decis să soluționeze cazul și va plăti compensația pentru diagnosticarea AI și majoritatea taxelor sale legale.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că a fost de acord cu plata, guvernul a respins afirmațiile făcute de Diagnostics AI, spunând că sunt „inexacte”.

„Testele sunt fiabile și eficiente, laboratoarele care le efectuează au fost examinate și evaluate de experți, iar procentul de teste eronat…

Continuarea Aici

You might also like