Iaşi: Senatorul Renică Diaconescu susţine necesitatea unei noi legi a rezidenţiatului, bazată pe principii moderne

Vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Renică Diaconescu, a declarat miercuri, în cadrul unei dezbateri organizate de Colegiul Medicilor Stomatologi din Iaşi, că este nevoie de o nouă lege a rezidenţiatului, elaborată pe baza unor principii moderne şi corecte.

Participând online la dezbaterea cu tema „Rezidenţiatul şi perspectiva sistemului medical din România”, organizată de Colegiul Medicilor Stomatologi Iaşi, senatorul Renică Diaconescu le-a transmis studenţilor şi jurnaliştilor prezenţi în Aula Academiei Române că este nevoie de o schimbare a Legii sănătăţii, precum şi a Legii rezidenţiatului.

În ceea ce priveşte examenul de rezidenţiat pe loc sau pe post, parlamentarul l-a catalogat a fi „o mare prostie”, întrucât Ministerul Sănătăţii cere direcţiilor de sănătate publică să anunţe posturile care sunt valabile într-un spital.

„Dar direcţiile sanitare nu mai au nicio funcţionalitate. Ele cer managerilor de spitale posturile care sunt vacante peste cinci ani, iar managerii care nu au o vedere de perspectivă le blochează, pentru că îi interesează să ocupe posturile imediat, şi nu peste cinci ani. Cred că numărul de locuri este de peste 4.000-5.000 de specialişti, în afară de Dentară şi Farmacie, numai în rândul medicinei generale în spitale. Trebuie creat la nivelul Ministerului Sănătăţii o structură de analiză şi de proiecţie pe termen lung a acestor posturi, pentru că este foarte…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.