ICSI – o nouă tehnică revoluționară în lumea medicinei

Tehnicile de reproducere umană asistată progresează din ce în ce mai mult. Scopul este acela de a oferi șansa de a deveni părinți câtor mai multe cupluri ce se luptă cu infertilitatea, în funcție de cauzele acesteia. Una dintre ele este ICSI, o tehnică explicată de medicul specialist în obstetrică și ginecologie, Andrea Vythoulkas.

ICSI este prescurtarea termenului de Injectare Intracitoplasmatică de Spermatozoizi. Procedura este indicată în situațiile în care analizele partenerului arată ca și cauză a infertițității calitatea redusă a spermei acestuia. Așadar, fertilizarea pe cale naturală nu poate avea loc din motive precum cantitatea redusă de spermă, motilitatea limitată a spermatozoizilor sau un număr mare de spermatozoizi malformați.

Dacă în tehnica de fertilizare în vitro obișnuită ovocitele și celulele spermatice intră în contact într-un mediu de cultură în care sunt puse unele alături de celelalte, pentru a fertiliza și a obține embrioni, în ICSI procedura diferă. În anumite situații, ținând cont de problemele legate de calitatea spermei, spermatozoizii sunt recoltați individual, prin puncție testiculară. Mai apoi, se recurge la microinjectarea directă, intraovular, a unui singur spermatozoid, cel mai potrivit dintre cei recoltați. Odată ce ovulul este fertilizat, embriologul va supraveghea în laborator cum evoluează embrionul, timp de trei sau cinci zile, până ce va fi transferat în uterul…

Continuarea Aici

You might also like