Identificarea unui circuit neuronal cu rol de ”termometru”

A fost identificat de o echipă de oameni de ştiinţă de la o universitate americană în urma unui studiu efectuat pe musculiţe de oţet, un circuit neuronal cu rol de ”termometru”, care transmite la creier informaţii percepute de organele de simţ în legătură cu temperatura rece din mediul exterior,  relatează luni agenţia Xinhua.

Oamenii de ştiinţă de la Northwestern University (NU), in cadrul cercetării, au dezvoltat instrumente noi şi au utilizat o combinaţie de studii funcţionale şi anatomice, de abordări neurogenetice şi de monitorizări comportamentale pentru a efectua experimentele, atât pe specii de musculiţe sălbatice cât şi transgenice (modificate genetic).

Cercetătorii i-au urmărit până la destinatarii din creier, după ce au identificat neuronii respectivi şi au descoperit că principalii receptori ai acestor informaţii sunt un grup restrâns de neuroni care fac parte dintr-o reţea mai mare ce controlează ritmurile de activitate şi de somn. Când circuitul ”termometru” este activ, activitatea celulelor-ţintă, care în mod obişnuit sunt activate de lumina dimineţii, este oprită.

Asadar, oamenii sunt vieţuitoare care preferă confortul şi caută în mod continuu temperaturi ideale. O parte a motivului pentru care oamenii preferă un mediu abiant optim este faptul că temperaturile din creier şi corp sunt strâns asociate cu inducerea şi menţinerea somnului. Schimbările sezoniere ale cantităţii de lumină din…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.