Imbunatatirea calitatii vietii omului modern

In cautarea fericirii, oamenii experimenteaza diferite metode prin care pot stimula producerea de serotonina, hormonul firicirii ca: un antrament al mintii sau stabilirea unui program strict de desfasurare a activitatilor zilnice.

Ce este fericirea din punct de vedere stiintific?

la aceasta intrebare ne raspunde psihologul Martin Seligman, care a realizat un concept ce ofera oamenilor posibilitatea de a reflecta asupra a cinci dimensiuni ale fericirii.

Modelul teoretic dezvoltat de Seligman ajuta la intelegereae elementelor ce duc la maximizarea fiecarui pas pe care oamenii trebuie sa ii faca pentru dobandirea fericirii. Modelul PERMA, are cinci elemente fundamentale ale bunastarii psihologice, iar psihologul considera ca aceste elemente pot ajuta oamenii sa fie impliniti, fericiti si intelesi.

Acest model poate fi aplicat si de institutii, pentru a crea programe care sa ajute oamenii sa dezvolte noi instrumente congnitive si emotionale. Modelul este unul dintre cele mai evidente legaturi ale fericirii,iar pentru a te concentra pe emotii pozitive, nu trebuie  doar sa zambesti, ci si sa ai abilitatea sa fi optimist, de a fi constient de trecut prezent si viitor.

Viata ne ofera momente mai fericite dar si mai putin fericite, si de aceea este bine sa ne concentram asupra minimizarii sanselor de a dezvolta sentimente de anxietate sau depresie,si sa ne concentram asupra aspectelor importante si pozitive ale vietii.

Este important sa gasim activitati care necesita implicare maxima din partea noastra, angajamentul in privinta preocuparilor de zi cu zi ne ajuta sa ne dezvoltam si sa fim fericiti.

Lumea este diferita si toti gasim placere in a face anumite lucruri, indiferent daca unii invata un instrument muzical, joaca un sport, danseaza, lucreaza la un proiect interesant la locul de munca sau au un hobby.

Avem nevoie de acel ceva care sa ne absoarba complet in momentul prezent, creand un ”flux” de imersiune fericita in sarcini sau activitati,care este important pentru a ne spori inteligenta, abilitatile si capacitatile emotionale.

Relatiile si intalnirile sociale sunt unele dintre cele mai importante aspecte ale vietii, oamenii se dezvolta prin conexiuni. dragoste, intimitate si o puternica interactiune emotionala si fizica cu alti oameni.

Pentru a impartasii dragostea si bucuria, oameni trebuie sa-si creeze relatii pozitive cu parinti, frati, colegi si prieteni,pentru a putea avea sprijin in momente dificile.

A avea un scop si un sens in viata este un motiv mai bun pentru fiecare dintre noi,decat cautarea placerii si a bogatiei materiale, un scop reprezinta o semnificatie reala pentru viata noastra.

Ambitiile si telurile ne pot ajuta sa infaptuim lucruri ce ne pot oferi un sentiment de realizare si trebuie sa avem obiective realiste,care ne pot da un sentiment de satisfactie, de mandrie si implinire, atunci cand vor fi atinse.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.