Importanta activitatilor fizice

Inaltimea, greutatea dar si activitatea fizica afecteaza diferit longevitatea atat in cazul femeilor cat si a barbatilor.

Cercetatorii au luat informatii dintr-un studiu care a inceput inca din anul 1986 in Olanda, si a analizat date ale oamenilor cu varste cuprinse intre 68 si 70 de ani, unde au inclus inaltimea si greutatea pe care o aveau la inceputul studiului cat si pe cea din prezent.

Participantii au fost monitorizati, de la activitatea fizica, mersul pe jos, cu bicicleta sau gradinaritul, si pana, la obiceiuri precum :fumatul sau consumul de alcool.

Au fost 7.807 de participanti si 433 de barbati si 994 de femei au trait pana la varsta de 90 de ani. Femeile care au avut inaltimea de 1.75 de metri inaltime au avut sanse de 31% sa traiasca pana la 90 de ani, sore deosebire de cele care au avut mai putin de 1.60 metri.

La barbati, inaltimea nu a reprezentat un factor de supravietuire.Cei care au fost activi fizic pentru mai mult de 90 de minute pe zi, au avut sanse de 39% sa ajunga la varsta de 90 de ani, in comparatie cu cei care au facut exercitii mai outin de 30 de minute pe zi.

Raportul dintre indicele de mara corporala si durata de viate au fost foarte bine studiate. O persoana cu masa corporala ridicata inseamna ca are mai putine sanse sa ajunga la o varsta inaintata.

Daca o persoana ajunge la indicele de masa corporala 40 ceea ce inseamna obezitate morbida, se scad 10 ani din viata. Antrenamentele fizice nu trebuie sa fie epuizante, numai 15 minute de mars pe jos,care in timp se transforma in 20, iar mai tarziu in 30 de minute, sunt benefice pentru sanatatea corpului.

Sunt persoane care nu isi dau seama de problemele pe care le au, cele de inima sau cele de plamani, pana nu incep sa faca putin efort fizic.

Atunci cand o persoana are probleme de greutate corporala indiferent de varsta pe care o are, ideal este sa faca primii pasi catre schimbare. Si in viata de adult pacientul se confrunta cu obezitatea, iar mai apoi ajunge la un indice de masa corporala normala,va continua sa aiba o viata normala si mai lunga.

In cazul ambelor sexe, indiferent de varsta, indicele de masa corporala si activitatile fizice influienteaza longevitatea si sanatatea fiecarui corp in parte.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.