Importanta sanatatii asupra stilului de viata

Starea de sanatate este cea care ne ofera posibilitatea de a ne adapta normal asupra exigentelor mediului si sta la baza starii noastre de confort atat la nivel psihic cat si somatic. Nu putem controla toate riscurile la care suntem expusi dar ne putem crea un stil de viata sanatos. Iar multi dintre noi gasesc ca scuza aceasta afirmatie, a neasumarii responsabilitatii asupra propriei vieti.

Suntem inconjurati de factorii din jurul nostru care ne influenteaza longevitatea si anume alimentatia, miscarea, relatiile sociale. Stilul de viata dezordonat sau mesele mult prea incarcate de alimente nesanatoase ne pot face sa suferim de alte afectiuni. Din acest motiv este foarte important sa avem un program stabil atunci cand luam masa dar si ce fel de alimente este necesar sa consumam si in ce cantitate. Un alt aspect de luat in calcul este sedentarismul.

Gandeste-te daca vrei sa ai o viata activa atunci continua sa faci miscare, prin a practica sportul. Cu siguranta nu iti doresti sa se instaleze alte boli precum: obezitatea, diabetul si depresia. Un alt factor este reprezentat de relatiile sociale cu apropiatii nostrii. Mai mult decat atat s-a demonstrat faptul ca cei care si-au pastrat legaturile sociale stranse atat cu familia cat si cu prietenii lor si-au mentinut un stil de viata mai sanatos si au fost mult mai feritciti.

Nu acelasi lucru a fost demonstrat si in cazul celor care traiau singuri. Efectul solititudinii genereaza in acest fel probleme asupra psihicului. Un sfat: investeste in tine, nu iti consuma energia inutil si acorda-ti atentia pe care crezi ca o meriti. In final ceea ce conteaza cu adevarat este calitatea prietenilior tale ci nu numarul acestora.

You might also like