In Alba, peste 22% dintre bolnavii diagnosticaţi cu noul coronavirus, vindecaţi

Peste 22% dintre pacienţii din Alba infectaţi cu COVID-19 s-au vindecat, iar peste 3% au decedat, potrivit informaţiilor date, luni, publicităţii de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, potrivit sursei citate, dintre cele 158 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, 38 au fost declarate vindecate, ceea ce înseamnă 22,78% din total. Până luni, în Alba au fost înregistrate şi 5 decese din cauza acestei boli, adică 3,16% din totalul celor infectaţi.

Potrivit DSP Alba, sunt confirmate 158 de cazuri, mai mult cu 3 decât numărul menţionat în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

În ultimele două zile, a fost înregistrat un singur caz, însă numărul celor vindecaţi a crescut cu 9.

În contextul Sărbătorilor Pascale, cele două laboratoare din Alba în care se efectuează testări lucrează alternativ. Astfel, duminică, au fost prelucrate 58 de teste pe linia de testare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), iar luni, se estimează că vor fi analizate în jur de 100 de teste în laboratorul DSP, urmând ca de marţi să se lucreze în paralel.

„Suntem pregătiţi la nivelul judeţului să creştem capacitatea de testare – în funcţie de necesităţi şi respectând, totodată, regulamentul aplicabil la nivel naţional – la peste 600 de teste efectuate zilnic pe cele două linii existente, ale Spitalului Judeţean şi DSP. Numărul de teste efectuate depinde strict de probele trimise de spitale şi încadrarea…

Continuarea Aici

You might also like