In Europa, relansare transportului aerian se face lent

In Europa odată cu redeschiderea frontierelor, dar si după lovitura dură dată companiilor aeriene de Covid-19, traficul aerian se reia foarte lent, iar mii de locuri de muncă sunt în continuare în pericol, informează AFP.

Astfel, traficul aerian va redemara mai întâi cu zborurile interne, din motive ce ţin de restricţiile de circulaţie şi de temerile călătorilor, apoi vor urma zborurile continentale iar abia în ultimul trimestru cu zborurile long-courrier. Cu toate acestea, traficul aerian, se estimeaza, ca nu va reveni la nivelul din 2019 decât în 2023, potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA).

Se va face mai intai o lista a 15 state ale căror călători vor fi admişi în UE de la 1 iulie, listă care exclude SUA dar include China, cu anumite condiţii.

Organizaţia Eurocontrol, a precizat ca în săptămâna 15-21 iunie, în Europa, au fost efectuate, în medie, 7.706 de zboruri pe zi (cu 77,9% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a lui 2019), în principal de companiile Turkish Airlines, Lufthansa, Wizz Air, Wideroe, DHL şi Air France.Astfel, cele mai aglomerate aeroporturi au fost Charles de Gaulle din Paris, urmat de aeroporturile din Frankfurt, Schiphol (Amsterdam), Heathrow (Londra) şi Istanbul.

Dar si la nivel mondial, traficul aerian de pasageri a atins punctul de jos în luna aprilie, când a scăzut cu 94,3% (măsurat în kilometri per pasageri plătitori RPK) comparativ cu luna aprilie 2019.

Iar dintre tarile…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.