În România se nasc din ce în ce mai puțini copii

Statisticile sunt din ce în ce mai alarmante, întrucât în Românai se nasc din ce în ce mai puțini copii. Aparent, în cei treizeci de ani de democrație, rata natațității a scăzut sever. Acest lucru în timp ce rata mortalității crește din ce în ce mai mult.

Pentru a avea o idee mai clară în minte, în anul 1990, se nășteau aproximativ 300 de mii de copii, conform datelor de la INS.

După 11 ani, natalitatea a scăzut cu aproape 200 de mii de copii. Și declinul a continuat și în anii ce au urmat.

Dacă în urmă cu 2 ani eram părtași la o creștere subtilă a natalității, cu puțin peste 200 de mii de nou-născuți, în anul ce a urmat, în 2018, s-au născut doar 173 de mii de copii.

Astfel, un scurt istoric al ultimilor 50 de ani, în timp ce numărul deceselor crește în mod alarmant de la zi la zi. În anul 2017 asistam la circa 260 de mii de decese, iar un an mai târziu numărul lor a crescut până la peste 263 de mii de decese. Vorbim astfel despre un dezechilibru vizibil.

Însă lucrurile sunt din ce în ce mai grave. Astfel încât un cuplu din patru se luptă cu problema infertilității, conform datelor Asociaţiei pentru Reproducere Umană din România.

Sunt cupluri care încearcă și cinci ani să aibă un copil și nu pot reuși. Probleme sunt diverse, atât în rândul bărbaților cât și al femeilor. Acest studiu a fost realizat în urmă cu un an pe un eșantion online, în rândul a peste 3.000 de respondenți.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.