În stimularea luptei COVID-19, vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi 94% eficient, în lumea reală

Primul mare studiu din lumea reală a vaccinului Pfizer / BioNTech care va fi revizuit independent arată că vaccinul este extrem de eficient în prevenirea COVID-19, într-un moment potențial important pentru țările disperate să pună capăt blocajelor și să redeschidă economiile.
Până în prezent, cele mai multe date despre eficacitatea vaccinurilor COVID-19 au ajuns în condiții controlate în studiile clinice, lăsând un element de incertitudine cu privire la modul în care rezultatele s-ar traduce în lumea reală cu variabilele sale imprevizibile.

Cercetările din Israel – una dintre cele mai rapide lansări din lume, oferind o sursă bogată de date – au arătat că două doze de vaccin Pfizer au redus cu 94% cazurile simptomatice COVID-19 cu toate categoriile de vârstă și boli severe, cu aproape la fel de mult .

Studiul a aproximativ 1,2 milioane de persoane a arătat, de asemenea, că o singură doză a fost 57% eficientă în protejarea împotriva infecțiilor simptomatice după două săptămâni, potrivit datelor publicate și revizuite de colegi în New England Journal of Medicine.

Rezultatele studiului pentru Institutul de Cercetare Clalit au fost apropiate de cele din studiile clinice de anul trecut, care au constatat că două doze s-au dovedit a fi eficiente la 95%.
„Am fost surprinși pentru că ne așteptam ca, în contextul real, în care lanțul de frig nu este menținut perfect și populația este mai în vârstă și mai bolnavă,…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.