Incaltamintea de copii si picioarele lor

Sursa: Financiarul.ro.

Piciorul prezinta o structura complexa de 26 de oase si 35 de articulatii, in legatura si sustinute de ligament. Un picior de copil este captusit cu grasime si este foarte flexibil.

Cei mai multi copii incep sa mearga intre 8 si 18 luni. In general picioarele copiilor mici sunt plate atunci cand acestia incep sa mearga pe jos, sau tind sa paseasca cu piciorusele spre interior, deoarece puterea musculara si rigiditatea ligamentului trebuie sa ajunga la un alt nivel al dezvoltarii. Piciorul plat al unui copil aproape intotdeauna se imbunatateste odata cu dezvoltarea oaselor si intarirea picioarelor.

Ca parinte mereu suntem ingrijorati cand observam ceva in neregula cu privire la devoltarea copilului, asadar este bine sa mergem la pediatru sau la medic daca suntem preocupati de picioarele acestuia sau de modul in care el merge.

Copii si incaltamintea

Un copil care invata sa mearga primeste informatii senzoriale importante de la talpile picioarelor care ating pamantul. Incaltamintea ajuta la protejarea picioarelor de ranire, caldura si de frig.

Atunci cand copiii mici invata sa mearga, ar trebuie sa fie cu picioarele goale sau sa poarte un pantof moale atat cat este posibil, astfel incat sa poata simti ceea ce ating picioarele lor si sa dezvolte forta musculara. Cand copiii merg pe cont propriu pentru o perioada de timp, pot progresa pana la etapa purtarii unui pantof cu talpa mai ferma. Este bine ca pantofii copilului sa fie modelati pe picior intr-un…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.