Încep lucrările de reabilitare şi extindere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea

Au început activităţile premergătoare începerii lucrărilor de reabilitare şi extindere a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea , iar lucrările propriu-zise vor începe în perioada imediat următoare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Horia Teodorescu.

Planul de modernizare care urmează să înceapă are un buget aproximativ de 43 de milioane de euro şi este finanţat din fonduri structurale.

„Constructorul a venit deja pe poziţie, încercăm să relocăm anumite dotări, să eliberăm sectoare din spital, să relocăm paturi, utilităţi, iar lucrările să înceapă pe tronsoane. E o treabă foarte grea să lucrezi sub exploatare, cu oameni înăuntru pe care să-i muţi pe cazuistici diferite. Sper să facem faţă”, a afirmat preşedintele CJ.

Teodorescu a mai precizat că se întâlneşte o dată la două zile cu reprezentanţii firmei de construcţii care vor efectua lucrările pentru ca activitatea SJU să nu fie afectată de reabilitare.

Acesta a afirmat că administraţia judeţeană a luat deja împrumutul de 6 milioane de lei necesar asigurării cofinanţării acestui proiect care vizează şi extinderea SJU.

„Urmează o altă finanţare pentru Ambulatoriu, apoi una pentru secţia TBC, alta pentru secţia Infecţioase şi toate clădirile din SJU se vor moderniza”, a menţionat preşedintele CJ.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a secţiilor SJU sunt necesare în contextul…

Continuarea Aici

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.