India respinge termenul limită pentru ca utilitățile pe cărbune să adopte noi norme de emisii

India a respins termenele limită pentru ca centralele electrice pe cărbune să adopte noi norme de emisii cu până la trei ani și a permis serviciilor publice care nu respectă noua țintă să continue să funcționeze după plata unei penalități, conform unei notificări a guvernului.

India a stabilit inițial un termen limită pentru 2017 pentru ca centralele termice să instaleze unități de desulfurare a gazelor arse (FGD) care reduc emisiile de dioxizi de sulf. Dar acest lucru a fost amânat la termene variabile pentru diferite regiuni, care se încheie în 2022.

Noul ordin datat din 1 aprilie de la ministerul mediului spune că fabricile din apropierea regiunilor populate și a capitalei New Delhi vor trebui să se conformeze până în 2022, în timp ce utilitățile din zonele mai puțin populate au termen până în 2025 pentru a respecta ordinul sau retrage unitățile.

Operatorii de utilități pe bază de cărbune, inclusiv NTPC Ltd de stat, și grupurile industriale reprezentând companii private, precum Reliance Power și Adani Power, fac de mult timp presiuni pentru diluarea standardelor de poluare, invocând costuri ridicate de conformitate.
Ultima notificare urmează sugestiilor din partea ministerului puterii că fabricilor li se vor acorda termene limită pentru adoptarea normelor în conformitate cu severitatea poluării din regiunea în care se află.

Consiliul Central de Control al Poluării va constitui un grup de lucru care să clasifice…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.