Industria berii şi a băuturilor spirtoase se teme de criză

A vrut să fie sigur că nu îi lipseşte alcoolul, atunci când Lionel Platteuw îşi făcea planuri cum va face faţă carantinei impuse în Belgia din cauza coronavirusului, transmite Reuters.

“Prima mea îngrijorare a fost că nu avem suficientă bere şi vin. Eram preocupat şi de hârtie igienică dar nu vroiam să fiu blocat în casă fără alcool”, spune acest consultant din Bruxelles.

Iar creşterea vânzărilor de bere şi băuturi spirtoase la magazine sugerează că băutori din întreaga lume au adoptat o atitudine similară.

Toate vânzările la magazinele care comercializează băuturi spirtoase în Marea Britanie au crescut cu o treime în luna martie, în timp ce vânzările de alcool la magazinele americane s-au majorat cu peste 50% în săptămâna care a urmat după introducerea stării de urgenţă naţională.

Însă cu toate acestea, industria băuturilor nu desface încă şampania.

Dar, creşterea vânzărilor de bere şi băuturi spirtoase la magazine a coincis cu închiderea barurilor, cluburilor şi restaurantelor. Şi chiar dacă statele încep să relaxeze restricţiile, aceste localuri ar urma să fie printre ultimele care vor fi redeschise.

De asemenea, producătorii de băuturi alcoolice se confruntă cu probleme cu aprovizionarea şi, în unele cazuri, chiar cu interdicţii deoarece autorităţile se tem că un consum excesiv de alcool ar afecta eforturile de păstrare a distanţei sociale. În plus, criza economică globală va afecta…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.