Informatii practice despre mecanica unui compresor profesional

Oricine a folosit vreodata un compresor stie ca aerul este energie vie. Pe de alta parte, aerul comprimat de compresor asigura cel mai ridicat grad de confort atunci cand sunt utilizate anumite scule pneumatice.

Fie acasa, intr-un garaj auto sau in orice intreprindere industriala, un compresor profesional este un echipament indispensabil pentru diferite sarcini cu grad ridicat de dificultate. In plus, tehnologia pe baza de aer comprimat inlocuieste majoritatea uneltelor care actioneaza cu motor electric.

Compresorul este cel mai eficient dispozitiv – Afla de ce

In mediile de productie industriala, compresoarele sunt cele mai comune instrumente, in special cele cu un singur piston sau piston alternativ. Compresoarele cu cel putin doua pistoane au avantajul de a permite utilizatorilor sa conecteze mai multe scule pneumatice utilizate pentru o varietate de sarcini.

Important de retinut este faptul ca aerul comprimat aflat la mare cerere in Romania este livrat, in general, prin compresoare de aer cu surub rotativ. Alte tipuri de compresoare: cu piston, silentioase, medicale, cu presiune ridicata.

Tot mai multi profesionisti sau pasionati de bricolaj folosesc un compresor de aer pentru pictarea prin pulverizarea a diferitelor suprafete sau pentru etansarea lemnului, a betonului sau a altor materiale. Pentru astfel de aplicatii, nu exista nicio alta alternativa mai avantajoasa decat un compresor profesional.

Un compresor de aer este parte esentiala din sistemele de pulverizare de inalta presiune. De aceea, compresoarele portabile sunt foarte populare in randul utilizatorilor deoarece furnizeaza aer comprimat pentru o varietate de unelte si instrumente necesare pentru diferite sarcini atat la locul de munca, cat si acasa.

De la compresor la unelte pneumatice

Uneltele pneumatice utilizeaza energia latenta a aerului comprimat ca sursa de energie. In esenta, acesta este un transfer de energie furnizat de un motor electric sau un motor cu gaz. Prin comprimarea aerului in energie rezulta anumite diferente de presiune in rezervorul compresorului si in atmosfera din jur.

Principalele avantaje ale sculelor pneumatice sunt forta acestora, rezistenta lor, faptul ca nu genereaza caldura, asa cum se intampla in cazul celor actionate de motorul electric. Asta inseamna ca atunci cand o unealta pneumatica functioneaza in conditii extreme, sarcina suplimentara plasata nu cauzeaza supraincalzirea uneltei.

Din ce este compus un compresor?

In timp ce unele compresoare de aer utilzieaza o pompa de rotatie pentru a comprima aerul, majoritatea celor disponibile utilizeaza tehnologia pistonului.Un compresor care utilizeaza un piston alternativ functioneaza in acelasi mod ca un motor cu combustie interna.

Ca si in cazul unui motor cu gaz, exista cateva componente baza care compun un compresor de aer cu piston: un arbore cotit, tija de conectare, cilindru, pistonul si capul supapei.

Concluzie

Indiferent daca esti un antreprenor, un mecanic greu, un tehnician auto sau un simplu pasionat de scule pneumatice, un compresor este un echipament suficient de performant incat sa iti insufle idei remarcabile si rezultate exceptionale indiferent de anvergura proiectelor tale. Pentru mai multe informatii despre echipamente pneumatice acceseaza https://www.bartrom.ro/.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.