Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezenţa virusului gripei aviare la ferma din judeţul Maramureş

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezenţa virusului gripei aviare H5N8 în probele prelevate de la găinile ouătoare ce aparţin fermei societăţii Karin SRL din localitatea Seini, judeţul Maramureş, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„S-a intervenit prompt prin activarea Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judeţului Maramureş şi activarea Unităţii Operaţionale Centrale condusă de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dr. Robert Viorel Chioveanu. Din dispoziţia preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, o echipă de specialişti în patologie aviară din cadrul instituţiei s-a deplasat în judeţul Maramureş încă din data de 14.01.2020, pentru a participa la ancheta epidemiologică şi a supraveghea aplicarea măsurilor procedurale”, se spune în comunicat.

Conform documentului, în ziua de 15 ianuarie 2020 preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor s-a alăturat echipei de specialişti pentru a constata stadiul măsurilor implementate.

Instituţia menţionează că intervenţia rapidă în focarul de boală s-a realizat cu respectarea legislaţiei specifice şi a Planului de Contingenţă/Intervenţie. Păsările au fost eutanasiate şi incinerate împreună cu ouăle…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.