Invata cum sa alegi tipul de anticonceptionale care ti se potriveste

Utilizarea unei metode contraceptinve in timpul actului sexual este modalitatea prin care cei doi parteneri se asigura de faptul ca nu exista riscul aparitiei unui copil ca urmare a desfasurarii actului sexual. Pe piata de profil exista mai multe modalitati contraceptive, pastilele anticonceptionale fiind una dintre aceste metode. Este una dintre cele mai sigure metode contraceptiva si este utilizata de un numar foarte mare de femei. Chiar daca aceste pastile se acorda doar de catre medicul ginecolog, dupa ce acesta te-a supus unui control este important sa cunosti cele mai importante informatii despre aceste pilule astfel incat sa stii daca ceea ce ti s-a recomandat este sau nu benefic pentru tine.

Clasificarea tipurilor de anticonceptionale

Clasificarea anticonceptionalelor se realizeaza in functie de cantitatea de estrogen si in functie de cantitatea de progesteron. Astfel, in functie de cantitatea de estrogen exista urmatoarele tipuri de anticonceptionale:

Normodozate;
Minidozate;
Microdozate;

In functie de cantitatea de progesteron exista urmatoarele tipuri de anticonceptionale:

Pastile monofazice;
Pastile bifazice;
Pastile trifazice;

Pastilele anticonceptionale nu sunt recomandate doar pentru a preveni aparitia unei sarcini nedorite

Principalul rol al pastilelor anticonceptionale este de a preveni aparitia unei sarcini nedorite. Cu toate acestea, pastilele anticonceptionale sunt recomandate si in urmatoarele cazuri:

Regleaza ciclul menstrual in cazul in care acesta este…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.