Japonia începe vaccinarea COVID-19 în „primul pas major” pentru a opri pandemia

Japonia a lansat miercuri unitatea de vaccinare COVID-19, administrând vaccinul Pfizer-BionTech lucrătorilor din spitalul din Tokyo, în timp ce prim-ministrul Yoshihide Suga încearcă să bată cotele și să găzduiască Jocurile Olimpice în această vară.

Lucrătorii de la Tokyo Medical Center s-au numărat printre primii dintre cei 40.000 de profesioniști din domeniul medical care au fost vizați să primească primele transporturi ale vaccinului. Acestea vor fi urmate de încă 3,7 milioane de personal medical, apoi de 36 de milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

„Acesta este primul pas major spre încetarea coronavirusului (pandemiei)”, a declarat vice-ministrului sănătății Hiroshi Yamamoto reporterilor de la spital după administrarea primelor vaccinuri.

Suga a spus că desfășurarea vaccinului va fi esențială pentru organizarea unor olimpiade de succes, amânate de anul trecut și care urmează să înceapă la sfârșitul lunii iulie.
Guvernul își propune să asigure suficiente vaccinuri pentru întreaga sa populație de 126 de milioane de persoane până la mijlocul anului 2021. O lansare completă ar putea dura un an, a declarat marți șeful programului de vaccinare Taro Kono.

Există, de asemenea, temeri că milioane de doze de vaccin Pfizer-Biontech ar putea fi irosite din cauza lipsei de seringi necesare pentru a maximiza numărul de doze din fiecare flacon.

Tokyo Medical Center a declarat că are suficientă cantitate de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.