Jim Steinman, compozitorul hiturilor Bat Out Of Hell și Total Eclipse Of The Heart, a murit

Jim Steinman, compozitorul plin de culoare din spatele unor hit-uri precum Bat Out Of Hell și Total Eclipse Of The Heart, a murit la vârsta de 73 de ani.

Fratele său, Bill, a declarat pentru Associated Press că, compozitorul și producătorul a murit luni de insuficiență renală, după ce a fost bolnav de ceva timp.

„Mi-e dor de el deja foarte mult”, a adăugat el.

Cântărețul Meat Loaf, cu care Steinman a obținut cele mai mari hituri, și-a luat rămas bun folosind cuvintele: „Zboară Jimmy zboară”.
De asemenea, Bonnie Tyler a adus un omagiu, spunând că a fost „absolut devastată” de știrile despre moartea prietenului său.

În afara muzicii, „a fost și el o ființă amuzantă, amabilă, solidară și profund îngrijitoare”, a scris cântăreața galeză.
„Lumea este un loc mai bun pentru viața și munca sa și unul mai rău pentru moartea sa”.

Cunoscut pentru producțiile sale de operă extraordinare, Steinman a reușit în 1977 cu albumul Meat Loaf Bat Out Of Hell.

Conceput ca o operă rock, conținea hit-uri precum You Took The Words Right Out Of My Gouth și Two Out Of Three Ain’t Bad, precum și piesa principală – și a devenit unul dintre cele mai mari albume din toate timpurile, cu peste 50 milioane de exemplare vândute în întreaga lume.

Producția a fost adesea imitată, dar niciodată îmbunătățită – inclusiv de Steinman însuși, deși s-a apropiat de continuarea lui Bat Out Of Hell din 1993, care a dat naștere…

Continuarea Aici

You might also like