Legea privind campanii de informare în media, pentru combaterea ambroziei, promulgată

S-au făcut campanii de informare în media, online şi în formă scrisă, desfăsurate de  autorităţile publice locale şi ministerele de resort, la legea  pentru combaterea ambroziei, pe care  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat-o marţi.

În scopul îmbunătăţirii soluţiilor legislative actuale, legea vizează, astfel, creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la pericolul pe care îl reprezintă această plantă pentru sănătate.

Concret, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor stabilesc şi actualizează, ori de câte ori este necesar, procedura de distrugere a buruienii ambrozia, măsurile ce se impun pentru limitarea ariei de extindere a acestei specii invazive şi metodele de îndepărtare şi eradicare a acestei plante.

Această lege mai prevede majorarea sancţiunilor minime în cazul nerespectării prevederilor legate de combaterea acestei buruieni.

Astfel, constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei, în loc de 750 lei cum este în prezent, la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei, în loc de 5.000 cum este în prezent, la 20.000…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.