Liderii UE se întâlnesc pentru a accelera lansarea vaccinului în cursa împotriva noilor variante

Liderii Uniunii Europene se vor întâlni joi pentru a încerca să accelereze producția și lansarea vaccinurilor COVID-19 într-o cursă împotriva apariției de noi variante de care unii se tem că ar putea aduce un al treilea val de pandemie pe continent.
Aceștia vor lua în considerare, de asemenea, cum să găsească un echilibru corect între restricții pentru a opri răspândirea infecțiilor și pentru a menține frontierele deschise pentru un flux lin de bunuri și servicii pe piața unică.

„Presiunea asupra tuturor este maximă acum”, a declarat un oficial al UE înainte de videoconferința celor 27 de lideri. „Acestui virus nu îi pasă de granițe, așa că, dacă nu ne coordonăm, nu vom ieși din acest lucru împreună”.

Deși ratele de infecție sunt în scădere în aproximativ 20 dintre statele membre ale blocului, există îngrijorări legate de creșteri proaspete, deoarece o variantă a Marii Britanii se răspândește și devine tulpina dominantă.

Suedia a declarat miercuri că va reduce programul de deschidere pentru toate restaurantele, barurile și cafenelele, precum și va restrânge limitele numărului de persoane permise în magazine, deoarece încearcă să alunge un al treilea val.
Guvernul ceh trebuia să impună joi restricții mai dure după ce premierul Andrej Babis a avertizat că spitalele se confruntă cu „catastrofă” dacă nu se iau măsuri.

Și în Franța, unde ratele de infectare se ridică din nou, guvernul a…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.