Adultii de succes sunt copiii pe care parintii i-au invatat unele lucruri mai diferit

Rolul de parinte este o munca grea. Indiferent cine esti, cat de multi bani castigi sau ce alte resurse ai la dispozitie, pentru a o face corect trebuie sa dedici mult timp si atentie.

Si, conform cercetatorilor, exista mai multe lucruri pe care parintii celor mai de succes copii le fac diferit:

-Ii invata sa se implice in societate

Parintii care fac voluntariat au mai multe sanse sa transmita aceasta pasiune urmasilor. Iar voluntariatul este bun pentru copii. Cercetarile au aratat ca un comportament altruist ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale, la mentinerea unei stari de spirit pozitive si scade riscul de a avea probleme de sanatate ale inimii.

Cercetatorii de la Universitatea Winsconsin-Madison au descoperit ca, indiferent daca sunt obligati sau nu sa faca voluntariat, acestia beneficiaza din punct de vedere academic si profesional. Ei cred ca acest lucru se datoreaza abilitatilor sociale pe care copiii le dobandesc, precum si relatiilor pe care le construiesc si care ii pot ajuta pe viitor.

-Isi invata copiii sa gateasca

Conform unui studiu publicat in Journal of Nutrition Education, tinerii care invata sa pregateasca si sa gateasca mese se transforma in adulti care vor avea un stil de viata mai sanatos. Cum afecteaza acest lucru succesul? Un indice de masa corporala mai mare este asociat cu un statut socio-economic scazut.

-Isi tin departe copiii de cofeina
Asta pentru ca stimulentul utilizat pe scara larga poate duce la dependenta de alte droguri, cum ar fi cocaina. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au descoperit ca sobolanii care au baut cofeina in timpul adolescentei au consumat mai des cocaina, comparativ cu sobolanii care nu au facut-o.

In plus, si alte studii au gasit o corelatie intre utilizarea cofeinei si abuzul de droguri sau alcool.

-Isi indeamna copiii sa citeasca

Cercetatorii au analizat datele a 346.660 de studenti, concentrandu-se asupra anumitor comportamente si atitudini, trasaturi de personalitate, abilitati cognitive si statutului socio-economic al parintilor.

Cativa ani mai tarziu, cercetatorii i-au chestionat pe aceiasi indivizi pentru a determina in ce masura au obtinut educatia dorita, cat de multi bani au facut, precum si ce nivel de prestigiu ocupational au atins. S-a constatat ca cei care erau cei mai buni la citire si scriere au acumulat mai multe cunostinte pe durata scolii si au obtinut slujbe mai bune.

-Nu renunta in fata obiceiurilor nesanatoase

De exemplu, problema mancarii. Este cel mai usor lucru din lume sa le oferi copiilor numai alimentele pe care si le doresc, in loc sa ii faci sa adopte un regim de viata sanatos.

Intr-un studiu publicat recent in Journal of Nutrition Education and Behavior, oamenii de stiinta le-au oferit prescolarilor mai multe tipuri de alimente sanatoase pe parcursul a sase saptamani si le-au spus ca acestea ii vor ajuta sa alerge mai repede.

La o luna dupa ce studiul s-a incheiat, parintii au descoperit ca micutii lor consuma de doua ori mai des alimentele care le-au fost date in timpul cercetarii.

sursa peroz.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.