Cum recunoști fructele bine coapte

Fructele exotice, parfumate și gustoase, pe care le găsim în supermarket sunt mai puțin cunoscute. Uneori ne putem înșela asupra lor și putem cumpăra fructe crude și acre. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să recunoști fructele bine coapte, chiar dacă nu ai mai cumpărat niciodată.

Un ananas bine copt

Are coaja galbenă și pulpa ușor moale;
Are parfum dulce specific;
Dacă miroase ușor a oțet, este prea copt, dacă nu miroase a nimic, este crud.

Un mango bine copt

Nu se cunoaște după culoare, pentru că există diverse varietăți de mango, de la verde, la galben, portocaliu sau roz;
Are pulpa moale și un parfum precum fructele bine coapte și dulci, mai ales lângă codiță;

Cum recunoști fructele bine coapte

Avocado

Are diverse nuanțe de la verde deschis, la verde închis spre maroniu sau negru;
Culoarea nu te ajută prea mult să îți dai seama dacă este bine copt;
Strânge ușor fructul în mână și, dacă simți că pulpa este moale, atunci este copt;
Alege avocado cu codițe și, verifică să fie verde sub codiță, când o rupi, ca să știi că este copt și proaspăt.

Portocala

Când este coaptă bine, este suculentă și este mai grea decât o portocală crudă;
Miroase puternic a portocală mai ales la codiță
Are coaja lucioasă și ușor moale.

Grepfruit

Are un parfum puternic de fruct copt;
Este suculent și are o anumită greutate când îl iei în palme;
Coaja trebuie să fie fermă și netedă; dacă este prea…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.