La ce se mai foloseste sarea de bucatarie?

Sarea are nenumarate utilizari in bucatarie, insa nu toate au legatura cu gustul mancarurilor.

-Oamenii cred ca, daca adaugi sare in apa, aceasta fierbe mai repede. De fapt, sarea face ca apa sa fiarba la o temperatura mai mare si se reduce astfel timpul de gatire.

-Pentru a vedea cat de proaspat este un ou, pune doua lingurite de sare intr-o ceasca de apa si introdu oul. Daca oul pluteste, inseamna ca este mai vechi. Sparge-l, iar nasul iti va semnala daca e si stricat.

-Cei mai multi oameni folosesc lamaia sau otetul pentru a preveni innegrirea fructelor decojite. Poti, insa, la fel de bine sa le stropesti usor cu o solutie salina.

-Ca sa-ti fie mai usor sa cureti nucile de coaja, tine-le cateva ore in apa sarata.

-Daca ai gatit cu ceapa si usturoi si urmeaza sa ai o intalnire, poti scapa de mirosul imbibat in maini cu ajutorul sarii. Amesteca sare cu otet si freaca-te pe maini.

-Cand bati albusurile spuma sau frisca, pune un praf de sare. Acestea se vor albi si se vor intari mai repede.

-Daca ai copt o placinta sau o prajitura si ti-a dat pe dinafara, presara sare deasupra. Nu va arde, nu va scoate fum, insa va forma o crusta care va fi mult mai usor de indepartat cand se raceste cuptorul.

sursa ele.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.