Motive științifice pentru care o căsătorie poate eșua

Indiferent de cât de multă iubire există la începutul unei relații, există căsnicii care pur și simplu nu rezistă pentru totdeauna.
Cheia unei relații de succes este comunicarea, însă ar trebui să știi deja asta. Fără să comunicați, nu puteți avea o relație sănătoasă, deoarece vor exista mereu conflicte și probleme pe care, nerezolvându-le, ajungeți să le consolidați, iar pentru a crea o legătură puternică într-o relație, este important să aveți încredere unul în altul și să discutați despre orice.

Problemele financiare sunt foarte importante, deoarece afectează stabilitatea relației, dar chiria, cheltuielile de întreținere și cumpărăturile ar trebui împărțite la comun sau, dacă acest lucru nu vi se potrivește, ar trebui să găsiți o modalitate potrivită pentru voi. O diferență foarte mare de câștiguri poate duce la o despărțire.

Infidelitatea este poate motivul care duce cel mai rapid la un divorț și acest lucru este destul de ușor de înțeles. Practic, atunci când partenerul tău te-a înșelat, el ți-a trădat și încrederea, iar în cele mai multe cazuri relația este compromisă pentru totdeauna. Atunci, doar voi doi știți ce ar trebui să faceți pentru ca despărțirea să fie cât mai puțin dureroasă.

Atunci când într-o relație apare violență, este un semnal de alarmă că acel cuplu nu funcționează. Victima ar trebui să ia decizia cea mai bună și să părăsească această relație toxică, nefiind nevoie de alte explicații. Adesea, victimele ajung să fie afectate atât fizic, cât și psihic, experiența divorțului fiind și mai traumatizantă.

La începutul relației există o chimie puternică, însă este normal ca pe măsură ce timpul trece aceasta să dispară. Cu toate acestea, în mod normal ar trebui să fiți în continuare interesați unul de celălalt și să vă respectați.

Având în vedere că orice persoană a trecut prin experiențe mai puțin plăcute în relații anterioare, este normal să ai anumite nesigurante. Iar „bagajul” emoțional din relațiile vechi poate dăuna și este posibil să îți fie mereu teamă că și actualul partener o va face.

Totodată, se poate întâmpla ca unul dintre parteneri să aibă nevoie atât de mare de validare din partea celuilalt, astfel încât se pierde și ajunge să nu se mai recunoască în relație.

Atunci când o persoană trece printr-un eveniment tragic, de exemplu moartea sau îmbolnăvirea unei persoane dragi, poate fi dificil ca o relație să continue în același mod. Durerea este trăită diferit de fiecare persoană și, dacă este nevoie ca unul dintre parteneri să aibă grijă de o persoană bolnavă, întreaga dinamică a relației se schimbă. O astfel de situație afectează toate aspectele unei căsnicii, persoana mai puțin afectată de această pierdere simțindu-se la rândul ei vulnerabilă sau uitată de partener.

sursa elle.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.