Tarile UE in care ai cele mai mari sanse sa iti gasesti un job

Sursa: Financiarul.ro.

Peste 4 milioane de persoane au migrat in tarile UE, in 2016, si se estimeaza ca circa 2 milioane erau cetateni ai unor tari terte, se arata in cel mai recent raport Eurostat. 1,3 milioane erau cetateni ai unui alt stat membru UE decat cel de destinatie, aproape 929.000 erau cetateni ai statului UE de destinatie, iar circa 16.000 erau apatrizi. Valul de migrati catre Europa a alertat autoritatile, care au lansat politici sociale pentru integrarea lor in campul muncii, insa, in paralel, trebuie schimbate si prejudecatile angajatorilor europeni care sunt inca reticenti in a lucra cu strainii.

La nivelul Uniunii Europene, rata de angajare difera considerabil intre cetatenii non-UE (care nu au cetatenia niciunei tari UE), cei nascuti intr-un alt stat UE si populatia nativa. In cele mai multe cazuri, rata angajarii in cazul cetatenilor care provin din tari din afara UE este mult mai mica decat a celor care provin din alte state membre UE sau decat populatia nativa.

In majoritatea tarilor UE, rata de angajare a cetatenilor non-UE, cu varste cuprinse intre 20-64 de ani, era mult sub tinta de 75%, inclusa in Strategia Europa 2020. Cele mai mici rate, sub 50%, erau inregistrate in regiuni din Franta, Germania, Belgia, Olanda, Suedia si Marea Britanie.

La polul opus, cea mai mare rata de angajare pentru cetatenii non-UE s-a inregistrat, anul trecut, in regiunea Stredni Morava din Cehia, unde 9 din 10 straini aveau un loc de munca (88%). Rate de peste 85% mai…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.