Un caz extrem de rar ce a uimit medicina. Femeia care și-a uitat ultimii 38 de ani din viață

După o durere extremă de cap, o femeie a leșinat. Medicii sunt complet uimiți de ce a urmat.

După ce a leșinat, americanca și-a uitat efectiv ultimii 38 de ani din viață. Pacienta are 56 de ani și a fost diagnosticată cu amnezie globală tranzitorie (TGA).  După ce aceasta s-a trezit din leșin, a uitat efectiv ultimii ei 38 de ani din viață. Întreaga ei familie inclusiv soțul și copiii au fost șocați.

Totul s-a petrecut la începutul lunii octombrie 2018 când Kim Denicola se ducea într-o dimineață la biserică. Nimic neobișnuit, până ce o durere foarte mare de cap nu îi dădea pace. În timp ce durerea se accentua și devenea tot mai puternică, femeia și-a sunat soțul și i-a spus că se simte foarte rău. Ulterior pe lângă durerea extremă, vederea acesteia începuse să se încețoșeze. Soțul acesteia i-a spus să se ducă imediat la spital, însă Kim nu a mai apucat să facă asta pentru că a leșinat în curtea bisericii. Aceasta a fost găsită de un grup de prieteni cu care urma să se ducă la slujbă în acea zi și au dus-o la spital de urgență.

Pacienta în vârstă de 56 de ani și-a uitat efectiv ultimii 38 de ani din viață.

Ajunsă la spital, o asistentă a început să îi pună câteva întrebări: Mi-a spus: Știți ce zi este astăzi, în ce an vă aflați?, Am spus, Da, 1980. Și ea a spus: Puteți să-mi spuneți cine este președintele?, Am spus: Da, Ronald Regan„, a spus femeia pentru Fox8.

La un moment dat, un bărbat a intrat în rezerva ei și a luat-o de mână. Atunci și-a dat seama că ceva nu este în regulă. Acel bărbat era soțul ei din ultimii 17 ani, David, pe care femeia nu și-l amintea absolut deloc. I s-a părut ciudat că femeia este măritată cu un bărbat mai în vârstă decât ea, asta pentru că Kim credea despre ea că are 18 ani, nicidecum 56.

Femeia avea amnezie globală tranzitorie

Medicii și-au dat seama că pacienta și-a uitat ultimii ei ani de viață și au pus acest diagnostic. Cu toate că pentru perioada de ani uitată diagnosticul nu pare a se potrivi, medicii nu au putut găsi altă variantă. Kim Denicola nu și-a recunoscut nici copiii naturali nici pe cei vitregi, iar în momentul în care a aflat despre moartea părinților și a fratelui ei de acum câțiva ani, a rămas șocată.

În ultimele cinci luni, femeia care nu își aduce aminte ultimii 38 de ani din viață, este alături de familia ei pe care încearcă să o recunoască.

 

 

Sursa: ciao.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.