Locuitorii din Cîmpina, informați prin mesaj Ro-Alert că apa de la robinet nu e potabilă

Printr-un mesaj Ro-Alert locuitorii din municipiul Câmpina, județul Prahova, au fost informați că apa de la robinet nu este potabilă, ci poate fi folosită doar pentru menaj.

Astfel, Socieatea Hidro Prahova SA anunță că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova informează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, potrivit reglementărilor în vigoare.

Aşadar, apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Aceasta poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Deasemenea, aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în parametrii de potabilitate.

„Față de această situație, societatea Hidro Prahova spune că accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina și intensifică programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare. Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila. Hidro Prahova a extins măsura…

Continuarea Aici

You might also like