Locuitorii unei insule indoneziene nu vor să îi primească pe evacuaţii din Wuhan

Câteva sute de locuitori ai unei insule indoneziene au protestat luni faţă de decizia guvernului local de a-i găzdui pe compatrioţii lor evacuaţi din Wuhan, oraşul aflat în centrul unei epidemii cauzate de noul tip de coronavirus detectat în China, informează AFP.

Oficialii din Jakarta au evacuat deja weekendul trecut din Wuhan, o metropolă aflată în regiunea Hubei, cu un avion, 237 de indonezieni şi un cetăţean străin căsătorit cu o indoneziancă.

Persoanele evacuate, în principal studenţi, au aterizat duminică pe insula Natuna, situată între insula Borneo şi Peninsula Malaia, unde vor rămâne în carantină timp de două săptămâni.
„Decizia guvernului de a îi plasa în carantină pe indonezienii care s-au întors din China îi îngrijorează pe oamenii de aici, de aceea noi o contestăm cu fermitate”, a declarat pentru AFP unul dintre manifestanţi, Fadilah, care, la fel ca numeroşi indonezieni, are un singur nume.

Purtând măşti sanitare verzi, manifestanţii au cerut autorităţilor să îi deplaseze pe evacuaţi mai departe de zonele rezidenţiale.

„Credem că acest virus este foarte periculos pentru oamenii din Natuna”, a declarat un participant la acest miting, organizat în faţa Parlamentului local.

Preşedintele indonezian a justificat impunerea măsurii de carantină. „Aceşti oameni au o stare de sănătate bună, totuşi, anumite etape sunt necesare în cadrul unui protocol sanitar pentru ca ei să poată apoi să se…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.