Lucrurile care dupa atingerea lor sa ne curatam corespunzator mainile

Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor din intreaga lume recomanda utilizarea sapunului si a apei curate sau a unui produs de dezinfectare pe baza de alcool pentru curatarea mainilor murdare. Ambele sunt modalitati eficiente de a mentine germenii la distanta.

Desigur, este imposibil sa ne mentinem mainile 100% curate tot timpul, dar este absolut esential ca dupa atingerea urmatoarelor 10 lucruri sa ne curatam corespunzator.

-Bani

Cu toate ca putem utiliza cardul pentru majoritatea achizitiilor, uneori suntem nevoiti sa achitam si in numerar. Dupa atingerea bancnotelor, e imperios necesar sa ne spalam pe maini.

Cercetatorii americani au testat milioane de hartii de 1 dolar de la o banca din New York si au gasit pe ele sute de microorganisme, inclusiv bacterii orale si vaginale, virusuri si ADN de la animale de companie. Studii similare au aratat ca unele banconte si monede contin inclusiv agenti patogeni precum E. coli si salmonella.

-Balustrade, manere sau clante

Dezinfectarea membrelor superioare este esentiala dupa calatoritul in transportul public, unde mai multe persoane ating continuu aceleasi suprafete.

-Meniuri de restaurant

Meniul este cel mai „bun” transportator de germeni dintr-un restaurant. Cercetatorii de la Universitatea din Arizona au descoperit ca meniurile pe care le-au studiat in cadrul unui experiment aveau pe ele aproximativ 185.000 de organisme bacteriene.

-Aproape orice obiect dintr-un cabinet medical

Pentru ca sute de pacienti tranziteaza…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.