Mai putina tehnologie, o copilarie mai frumoasa

Daca viata profesionala este deja nelipsita de tehnolgie, perioada copilariei ar trebui sa fie incarcata de amintiri frumoase de la bunici, jocuri in fata blocului cu alti copii, haine murdarite si zambete mai multe. Desi e greu in contextual actual sa iti indrumi copilul spre aceste activitati, sunt diferite modalitati de a-l convinge.

  1. Limiteaza-i accesul la telefon sau laptop

Nu este nevoie sa ii interzici complet folosirea tehnologiei, insa daca ii faci un program cu timpul se va obisnui si va fi capabil sa acceseze doar informatia de care are nevoie. Majoritatea copiilor petrec cel putin 5 ore pe internet fapt care ii limiteaza din punct de vedere social si intelectual.

  1. Du-l la bunici cateva zile in vacante. Vizita la bunici, chiar si pe o perioada foarte scurta ii poate trezi curiozitatea si pasiunea pentru natura. Explica-i mereu de ce este bine sa stai o perioada la bunici: aer curat, consum de alimente sanatoase, jocuri creative si amuzante.

 

  1. Ofera-i incredere. Internetul este un domeniu vast si inselator uneori, asa ca asigura-te ca copilul tau are incredere in tine. Astfel, vei sti care este activitatea lui in online si vei putea anticipa unele actiuni sau discutii.

 

  1. Jocuri de societate. Este important sa se joace diverse jocuri in echipa, mai ales ca acestea desvolta mult gandirea civica, creativitatea si logica. Mai mult decat atat, va invata inca de mic sa relationeze cu cei din jur, sa empatizeze sau sa fie competitive.
You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.