Medicii de la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Sf Spiridon din Iaşi au efectuat două transplanturi de cornee

Medicii de la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Sf Spiridon din Iaşi au efectuat două transplanturi de cornee, în urma cărora două femei şi-au recăpătat vederea.

Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon din Iaşi a declarat vineri că transplantul de cornee a fost realizat în clinica de Oftalmologie la sfârşitul anului 2019, beneficiare fiind două femei în vârstă de 50 ani, respectiv, 70 de ani. Ambele paciente se aflau pe lista de aşteptare de câţiva ani.

„Pacienta de 50 de ani a suferit o arsură chimică pe ambii ochi, în copilărie, dar şi-a desfăşurat o activitate normală cu ochiul stâng până în urmă cu un an, ochiul drept neavând vedere până în prezent. Pe ochiul drept s-a practicat o intervenţie complexă, transplantul de cornee şi înlocuirea cristalinului. Urmează ca în viitor şi ochiul stâng, care este încă afectat de arsura din copilărie, să fie beneficiarul unui transplant de cornee. Deocamdată s-a refăcut funcţionalitatea ochiului drept. Cea de-a doua pacientă este o femeie în vârstă de 70 de ani are o boală strict la nivelul corneei şi a beneficiat pe un singur ochi de transplantul celei de-a doua cornee recoltate de la pacientul în moarte cerebrală. În clinica oftalmologică sunt urmărite de întreaga echipă, de domnul profesor Dorin Chisăliţă şi deocamdată evoluţia lor este una favorabilă”, a explicat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.

Potrivit medicilor, femeia în…

Continuarea Aici

You might also like