Medicina inimii, la muzeul „Victor Babeş” în Capitală

Muzeul Municipiului București invită vizitatorii, începând de vineri, de la ora 10.00, la noua expoziție tematică, „Vino și ascultă-ți inima la Muzeul Victor Babeș!”, deschisă la Muzeul Victor Babeș, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Muzeul Victor Babeș, redeschis în urmă cu un an, deschide o expoziţie de istorie medicală, având ca punct de referință domeniul cardiologiei. Expoziţia este prezentată publicului pentru prima oară în afara unui spital de specialitate.

„Vino și ascultă-ți inima la Muzeul Victor Babeș!” este noul proiect de istoria medicinei românești şi a fost realizat cu sprijinul medicului cardiolog Radu Ciudin, Șef Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” – Fundeni.

Vizitatorii vor putea vedea aparatură medicală folosită în sprijinul inimilor. Noua expoziție are și o zonă interactivă, dedicată prevenției, unde inima poate fi ascultată cu toate variațiile ei de suferință (stres, atac de panică, insuficiență respiratorie etc.).

Oaspeții muzeului sunt invitați să ridice receptorul telefonului care așteaptă în expunere și se vor întâlni cu propria lor inimă.

„Lecția de ascultare va dezvălui limbajul ei, tăinuit întreaga viață pentru cei mai mulți dintre noi. Vocea care oferă explicații despre bătăile inimii a fost digitizată după un vechi disc de vinil, denumit «Ascultația cordului», și aparține Acad. Prof. Dr….

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.