Metodă avansată de depistare a virusului HPV, lansată în România

Testul „Easy HPV Test” – care are o precizie de aproape 100% în depistarea virusului papiloma uman (HPV) – a fost lansat miercuri la Bucureşti.

„Testul cu autorecoltarea de probe la domiciliu poate să identifice prezenţa virusului papiloma uman (HPV) cu o precizie de aproape 100%, înainte ca acesta să provoace orice leziuni, prevenind astfel îmbolnăvirea gravă de cancer cauzată de virus. Testul atrage atenţia asupra celor mai periculoase tipuri de HPV, printre care tipurile 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58, respectiv 35, 39, 51, 56, 59, 66 şi 68”, conform unui comunicat de presă al organizatorilor transmis AGERPRES.

Cancerul de col uterin este a patra cea mai frecventă cauză de deces din lume, respectiv 528.000 de cazuri noi apar în fiecare an. În România sunt diagnosticate peste 3.300 de cazuri noi în fiecare an şi aproape 1.800 de persoane mor anual din cauza acestei boli.

„Infecţia cu HPV, responsabilă de 99,7% dintre cazurile de cancer de col uterin, este cea mai răspândită infecţie transmisă pe cale sexuală. Opt din 10 femei au de-a face cu această infecţie cel puţin o dată în viaţă. Este vital să o depistăm cât mai devreme, înainte de a cauza leziuni serioase. Este binevenită orice iniţiativă care contribuie la identificarea timpurie a infecţiei HPV, aşa cum este Easy HPV Test. Astfel, putem creşte semnificativ şansele de diagnostic, tratare şi vindecare a leziunilor colului uterin”, a declarat preşedintele Societăţii…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.