Misiune umanitară – 20.000 de măşti FFP2 au plecat către Lituania

In sprijinul echipajelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţia Lituaniei un transport de 20.000 măşti de protecţie FFP2, în cadrul unei misiuni umanitare derulate în sprijinul ţărilor care se confruntă cu noul tip de coronavirus.

”Constituită în România, acestea sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro, semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene – DGECHO”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Transportul măştilor de protecţie va fi realizat cu un microbuz al IGSU.

Decizia nr. 1.313/2013/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 17 decembrie 2013 privind un mecanism de protecţie civilă al Uniunii stabileşte cadrul juridic de constituire a rescEU – rezerva de capacităţi a Uniunii Europene, ce vizează oferirea de asistenţă în situaţii în care capacităţile existente la nivel naţional şi cele angajate de statele membre nu sunt în măsură să asigure un răspuns eficace în caz de dezastre naturale şi provocate de om.

“Răspândirea globală a noului coronavirus a determinat iniţierea de măsuri suplimentare la nivelul statelor membre pentru a evita escaladarea situaţiei de urgenţă în întreaga…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.