Modalitati simple prin care sa comunici mai usor cu cei pe care nu-i cunosti

Nu toata lumea are talentul de a intra in discutie cu persoane necunoscute. Desi ajungem des in contextul potrivit pentru a cunoaste oameni noi, din diferite motive, ne retinem din a intra in conversatie.
Iata cateva stafuri care te pot ajuta sa treci peste momente stanjenitoare atunci cand esti fata in fata cu cineva pe care nu il cunosti, dar cu care ai vrea sa discuti (fie doar si de dragul scializarii):

Discutati despre persoanele pe care le stiti si despre lucrurile pe care le aveti in comun: prieteni, sefi, orasul natal, etc.
Adreseaza intrebari relevante despre viata, munca, hobby-uri, it, muzica, film, etc. Daca te mentii permanent la curent cu noutatile cotidiene iti va fi foarte usor sa gasesti un subiect de conversatie. Evita subiectele controversate (politica, religie, etc) si evita sa te implici in polemici.
Daca realizezi ca te plictisesti de subiectul pe care vorbiti, incearca sa-l schimbi cu unul mai interesant.
Asculta (cel putin) la fel de mult precum vorbesti.
Cu persoanele pe care nu le-a mai intalnit niciodata pastreaza conversatia la momentul actual. Gaseste ceva intereat de spus desre locul in care va aflati, oamenii de care sunteti inconjurati, mancarea, bautura, muzica.
Incearca sa afli cateva curiozitati istorice pe care sa le poti folosi ca subiect de discutie. Iata un exemplu: Copil fiind, Albert Einstein vorbea foarte rar, si cand o facea, vorbea foarte lent – isi pregatea toate propozitiile in minte si le repeta pana cand ieseau perfect,…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.