Motive neconventionale pentru care trebuie sa citesti carti

Intr-o lume a ecranelor omniprezente, poate fi usor de uitat placerea simpla a unei lecturi de pe foaie. Tot mai multe studii releva faptul ca din ce in ce mai putini oameni mai citesc carti.

Cititul unei carti este mai mult decat o placere sau o obligatie scolara. Lectura poate dezvolta abilitatile de “citire a gandurilor”. Se pare ca lectura de literatura (si nu de opere SF) cultiva o abilitate cunoscuta ca “teoria mintii” – ceea ce specialistii au descris ca fiind “abilitatea de a <citi> gandurile si trairile altora”.

Si aceasta nu ar fi nici pe departe singura modalitate in care lectura poate stimula mintea. Iata cateva alte beneficii:

Cititul te poate ajuta sa te relaxezi
Se pare ca, in combaterea stresului, cititul este mai eficient decat activitati precum ascultarea muzicii, savurarea unei cesti de ceai ori cafea, sau o plimbare in aer liber. Cercetarile detaliate au aratat ca este nevoie doar de sase minute de lectura pentru ca organismul sa se relaxeze (masurand ritmul cardiac si tensiunea musculara).
Nu conteaza neaparat genul de lectura. specialistii spun ca activitatea in sine te ajuta sa te relaxezi prin faptul ca te detaseaza de grijile cotitiene, transpunandu-te in lumea imaginara creata de autor.

Lectura constanta in timpul vietii mentine sanatatea creierului, la varste mai inaintate. Specialistii sunt de parere ca cititul si scrisul in fiecare zi, inca de la varsta copilarieri, sunt activitati care stimuleaza buna functionare pe termen…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.