Mulți pacienți cu afecțiuni grave cronice rămân fără tratament

 Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România cere Guvernului soluții pentru pacienții cronici care vor rămâne fără tratament de vineri, întrucât 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul național de prețuri și, implicit, din farmacii.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România solicită Guvernului să găsească „în al 12-lea ceas” o soluție pentru pacienții cronici care vor rămâne fără tratament de vineri.

„COPAC atrage atenția că de mâine 1 noiembrie foarte mulți pacienți cu afecțiuni grave cronice vor rămâne fără tratament întrucât un număr de 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul național de prețuri (CANAMED) și, implicit, din farmacii. Chiar dacă în prezent suntem între două guverne, le spunem tuturor politicienilor că sănătatea nu are culoare politică și pacienții nu au timpul necesar să aștepte investirea unui nou ministru al Sănătății. Decizia trebuie luată astăzi înainte de dispariția efectivă a medicamentelor din farmacii”, avertizează Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Asociația face apel către toți politicienii „să nu se joace cu viata pacienților și să ia măsura de prelungire a prețurilor din CANAMED”.

„COPAC subliniază și faptul că Ministerul Sănătății a pierdut în primă instanță procesul cu o companie farmaceutică pe acest subiect, instanța anulând decizia de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.