Națiunile bogate, în curs de dezvoltare, se certă asupra brevetelor de vaccin COVID

Membrii mai bogați ai Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) au blocat un impuls de peste 80 de țări în curs de dezvoltare de a renunța la drepturile de brevet într-un efort de a stimula producția de vaccinuri COVID-19 pentru țările sărace.
Africa de Sud și India și-au reînnoit oferta de a renunța la regulile acordului OMC privind aspectele de proprietate intelectuală (TRIPS), o acțiune care ar putea permite producătorilor generici sau altor producători să facă mai multe vaccinuri.

Africa de Sud a susținut că actualul sistem TRIPS nu funcționează, subliniind eșecul de a asigura medicamente de salvare în timpul pandemiei HIV / SIDA care a costat cel puțin 11 milioane de vieți africane.

În luna octombrie, Medecins Sans Frontieres a elaborat o scrisoare semnată de peste 375 de organizații ale societății civile care susțineau renunțarea.
Propunerea pentru Africa de Sud și India a fost susținută de zeci de țări în mare măsură în curs de dezvoltare la OMC, dar opuse țărilor occidentale, inclusiv Marea Britanie, Elveția, națiunile UE și Statele Unite, care au mari industrii farmaceutice interne.

India este un producător major de produse generice, deși multe dintre cele mai mari companii generice au sediul în țările occidentale și dezvoltate, inclusiv Viatris, Sandoz și Teva.

Națiunile occidentale susțin că protejarea drepturilor de proprietate intelectuală a încurajat cercetarea și inovarea și că suspendarea…

Continuarea Aici

You might also like