Ne afecteaza sau nu aerul conditionat sanatatea

Aerul conditionat a devenit indispensabil in aceste zile, dar nu toti cei care il folosesc sunt constienti de pericolul la care se expun. Intr-adevar, caldura este mai usor de suportat cu aparatul de aer conditionat pornit, dar in ce masura trebuie folosit acesta pentru a nu ne pune sanatatea in pericol?

AC nu dauneaza sanatatii, daca sistemul lui este monitorizat indeaproape. Conform unui studiu publicat in International Journal of Epidemiology, cei care lucreaza in birouri dotate cu aer conditionat au raportat o stare mai proasta a sanatatii, in comparatie cu cei care-si desfasoara activitatea in cladiri cu ventilatie naturala.

Acest lucru este „posibil sa fie cauzat de umezeala din aparatele de aer conditionat, care expune oamenii la toxine, alergeni sau iritanti”, a spus William Fisk, de la Lawrence Berkeley National Laboratory’s Indoor Environment Group.

Concret, aparatele de aer conditionat ajung sa devina medii propice de dezvoltare a bacteriilor periculoase pentru sanatate. Daca nu este curatat regulat, aparatul poate transmite anumite bacterii care ne pot imbolnavi si putem ajunge sa fim afectati de o gripa obisnuita, pana la unele boli mult mai grave, cum sunt cazurile de febra foarte ridicata.

Totusi, dincolo de problemele pe care le poate cauza, aerul conditionat poate avea si efecte benefice asupra organismului.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Yale, utilizarea aerului conditionat a redus riscul de spitalizare, numarul deceselor cauzate…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.