Ne este de folos la ceva să bârfim?

Cu totii stim ca barfa exista si nu putem face nimic sa o oprim. Oricat am fi de revoltati impotriva ei, asta nu ne va oprii niciodata sa ne spunem parerea in probleme ce nu ne apartin. Se pare ca desi barfa ne scade valoarea ca oameni, ne murdareste moralitatea si ne saraceste sufletul, are si efecte benefice studiate si dovedite.

Un studiu realizat in Statele Unite atesta ca barfa previne un comportament antisocial si reduce stresul avand un puternic efect terapeutic asupra psihicului. Atunci cand barfim, ritmul cardiac creste, scazand din nou odata ce informatia este transmisa interlocutorului. In psihologie barfa este considerata pur si simplu schimb de informatie si in deosebi pentru o femeie,o problema impartasita este una pe jumatate rezolvata.

Asta pare sa creada si psihologul Robb Willer ce este coautorul acestui studiu publicat in Journal of Personality and Social Psychology ce a declarat ca, desi barfa vine odata cu o reputatie proasta, raspandirea unei informatii cu caracter negativ despre o anumita persoana ii face pe oameni sa se simta mai bine, temperand frustrarea care a determinat barfa. Willer a declarat ca in momentul in care observam ca cineva se comporta mai putin moral,devenim frustrati iar cand avem ocazia de a atrage atentia asupra riscurilor celor ce pot fi ajutati, ne face sa ne simtim mai bine.

Dr John Gray publica in volumul lui Barbatii sunt de pe Marte,Femeile sunt de pe Venus : „Cand o femeie este incordata,ea simte instinctiv nevoia de a…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.