Nu aruncaţI zaţul de la cafea! Prinde bine în casă

Dacă tot obişnuieşti să bei cafea în fiecare dimineaţă, de ce să nu „reciclezi” zaţul de cafea până seara când te întorci de la muncă? Nici nu ai idee cât de folositor poate să-ţi fie!

Cafeaua măcinată şi implicit zaţul de cafea are mai multe utilizări decât aceea de a produce cafea lichidă. Pot fi folosite ca exfoliant pentru piele, odorizant pentru frigider sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, pentru grădinărit, ca insecticide sau ca produse pentru îngrijirea animalelor de companie.

Prin utilizarea zaţului de cafea, nevoia de a cumpăra produse pentru curăţenie va putea fi diminuată considerabil. Ba mai mult, folosirea zaţului de cafea este cât se poate de prietenoasă cu mediul. Aşa că, ar fi mai bine să vă gândiţi de două ori înainte de a arunca la gunoi zaţul de cafea rămas.

1 – Exfoliant pentru piele – Masarea pielii cu zaţ de cafea pare o glumă, dar în realitate este o idee foarte bună! Amestecaţi ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masaţi pielea. Zaţul de cafea tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea producţiei de noi celule, rezultatul fiind o piele mai frumoasă şi mai catifelată.

2 – Inamic al celulitei! – Nu vei reuşi să scapi de celulită fără un program de exerciţii regulat şi intens, alături de o alimentaţie sănătoasă, însă poţi să o atenuezi folosindu-te de puterea zaţului de cafea. Se amestecă…

Continuarea Aici

You might also like