Numărul bărbaţilor care consumă tutun a scăzut

Lupta împotriva fumatului a înregistrat o premieră, ce poate fi considerată un „punct de cotitură”: numărul bărbaţilor care consumă tutun a scăzut pentru prima dată pe plan mondial, o tendinţă observată la femei de mai mulţi ani deja, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un raport publicat joi, informează AFP.

Această informaţie nu este deloc lipsită de consecinţe, deoarece bărbaţii reprezintă marea majoritate (82%) din totalul de 1,337 miliarde de consumatori de tutun pe plan mondial, a precizat OMS, care analizează comportamentele fumătorilor şi ale altor consumatori de tutun de aproape 20 de ani.

Până în prezent, OMS constatase „o creştere regulată a numărului de bărbaţi care consumă produse mortale fabricate din tutun”, a reamintit directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat în acelaşi comunicat.

„Or, acum, pentru prima dată, observăm o scădere, datorită atitudinii mai ferme a guvernelor în faţa industriei tutunului”, a adăugat el, salutând totodată „acest punct de cotitură în lupta împotriva fumatului”, care s-a produs în 2019 şi care ar trebui să fie confirmat în viitor.

În aproape 20 de ani, numărul total al consumatorilor de tutun pe plan mondial a scăzut cu aproximativ 60 de milioane şi a ajuns la 1,337 miliarde de persoane în 2018, potrivit celei de-a treia ediţii a raportului mondial al OMS despre fumat.

Această scădere se explică prin scăderea cu aproximativ 100 de…

Continuarea Aici

You might also like