Numărul global de morți COVID-19 depășește 3 milioane pe fondul reapariției noilor infecții

Decesele legate de coronavirus la nivel mondial au trecut marți de 3 milioane, potrivit unui bilanț al Reuters, întrucât cea mai recentă reapariție globală a infecțiilor cu COVID-19 provoacă eforturi de vaccinare pe tot globul.
Decesele la nivel mondial prin COVID-19 cresc din nou, în special în Brazilia și India. Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe mai multe variante infecțioase care au fost detectate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, împreună cu oboseala publică legată de blocaje și alte restricții.
Potrivit unui bilanț al Reuters, a fost nevoie de mai mult de un an pentru ca numărul total de morți la coronavirus să ajungă la 2 milioane. Următoarele 1 milion de decese au fost adăugate în aproximativ trei luni.

Brazilia este lider mondial în numărul mediu zilnic de noi decese raportate și reprezintă unul din patru decese la nivel mondial în fiecare zi, potrivit unei analize Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut starea teribilă a națiunii din cauza coronavirusului, declarând că țara se află într-o stare critică, cu un sistem de sănătate copleșit.
„Într-adevăr, există o situație foarte gravă în acest moment în Brazilia, unde avem o serie de state aflate în stare critică”, a declarat o epidemiologă a OMS, Maria Van Kerkhove, care a adăugat că multe unități de terapie intensivă din spitale depășesc 90% din capacitate.

India a raportat o creștere record a…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.