O asistentă româncă din Italia: „ Avem familii, copii acasă, putem să transmitem, iar ai noștri pot transmite, la rândul lor”

O asistentă medical româncă, angajată la un spital din regiunea italiană Lombardia, fiind focarul de infecție cu CODIV-19, a mărturisit, pentru a1.ro, situația extrem de periculoasă cu care se confruntă cadrele medicale aflate în prima linie în lupta cu nemilosul virus, în condițiile în care COVID-19 a ucis mai bine de 1,800 de oameni în această țară. Asistenta româncă, în vârstă de 49 de ani, muncește la un spital din provincia Milano, regiunea Lombardia, unde sunt primiți pacienți în stare stabilă. Cu toate acestea, de aici, întâmplarea a făcut să fie transferați către alte spitale pacienți depistați pozitiv cu coronavirus.

Conform româncei, care lucrează de circa 20 de ani ca asistent medical în Italia, cadrele medicale care au avut contact cu persoane depistate pozitiv cu coronavirus, NU sunt testate pentru COVID-19. Circa cinci ore ar dura să afle dacă au sau nu noul virus în organism.

„Atunci când este vorba despre politicieni sau fotbaliști care au intrat în contact cu cineva depistat cu coronavirus, se fac teste. Noi, cei care suntem în prima linie, nu suntem testați. E o aberație, pentru că acum fac economie pe spatele asistenților medicali. Noi am putea fi purtători de coronavirus, dar refuză să ne facă testul. Avem familii, copii acasă, putem să transmitem, iar ai noștri pot transmite, la rândul lor.

Eu am intrat în contact direct cu un medic și câțiva pacienți depistați pozitiv cu coronavirus,…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.