O capodoperă a fost găsită în podul unei casei în urmă cu 5 ani. Cât valorează acum această comoară

A fost găsită o adevărată comoară! În urmă cu 5 ani de zile a fost găsit în podul unei case din Franța un obiect ce a fost denumită drept comoară. În acest moment, aceasta valorează o întreagă avere.

În anul 2014, în mod neprevăzut s-a făcut această descoperire. Este vorba de spre un tablou al pictorului Caravaggio care ar fi fost pierdut. După găsirea tabloului în podul casei, valoarea acestuia ar fi fost estimată la sma de 171 de milioane de dolari.

Tabloul care a fost pierdut în urmă cu câteva secole în urmă a fost regăsit în anul 2014 în sudul Franței. După ce a fost reabilitat, a fost expus în Londra, Marea Britanie, cu doar câteva zile în urmă. Pictura se numește  „Iudita tăind capul lui Holofern” și se poate vinde pe o sumă extrem de mare.

Reabilitarea tabloului a durat doi ani deoarece pe tablou a trebuit să se lucreze cu foarte mare grijă. În tabloul respectiv se prezintă un moment biblic. Zvonurile spun că tabloul pierdut al lui Caravaggio ar fi fost ultima lui pictură înainte să înceteze din viață. În momentul de față, comoara găsită în podul unei case din Toulouse se vinde cu suma de 171 milioane de dolari.

„Este o lucrare de o calitate extraordinară și corespunde celei mai bune perioade a pictorului, în jurul anului 1605. E un moment în care reușea cel mai bine să traducă în pictură dramele oamenilor”,  și-a spus părerea Nicola Spinosa, un expert recunoscut la nivel mondial în picturile lui Caravaggio. După ce tabloul a fost expus, pentru a îndepărta orice idee că ar putea fi vorba despre un fals, pictura este posibil să fie scoasă la licitatie, la sfârșitul acestei primăveri.

 

 

Sursa: ciao.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.