O echipă de cercetători, din SUA, a dezvoltat un potenţial vaccin contra coronavirusului, administrat printr-un plasture

 Un potenţial vaccin contra coronavirusului, ar putea fi, un plasture cât vârful degetului, conform unei echipe de cercetători din Statele Unite ale cărei concluzii au fost publicate într-un jurnal ştiinţific publicat de The Lancet, citat de Press Association.

potenţialul vaccin a produs anticorpi specifici COVID-19, in testele efectuate pe şoareci de laborator,  în cantităţi considerate suficiente pentru neutralizarea virusului, a indicat grupul de oameni de ştiinţă.

Considerat primul de acest fel si revizuit de alţi oameni de ştiinţă,potenţialul vaccin este descris într-un studiu apărut în jurnalul EBioMedicine, publicat de The Lancet.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Pittsburgh, susţin că au reuşit să acţioneze atât de rapid deoarece au avut la dispoziţie o bază de plecare, la care au lucrat în timpul unor epidemii anterioare de coronavirus.

Andrea Gambotto,unul dintre coautorii studiului,   profesor asociat la Universitatea din Pittsburgh, a declarat:

„Aveam experienţă anterioară cu SARS-CoV din 2003 şi MERS-CoV din 2014. Aceste două virusuri, strâns asociate de SARS-CoV-2, ne învaţă că o anumită proteină, numită proteina ‘spike’, este importantă pentru inducerea imunităţii contra virusului. Ştiam exact unde să luptăm cu acest nou virus. De aceea este importantă finanţarea cercetării în domeniul vaccinurilor. Nu se ştie niciodată de unde va veni următoarea pandemie”.

Astfel,…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.